Leif Arvidsson

Leif Arvidsson server hantverkare med produkter, tjänster och kunskap inom byggmaterial med anknytning till i huvudsak fönster och dörrar.

e-handel, jönköping

Om vårt uppdrag

Koncept och design samt projektledning för ny responsiv e-handel byggd på Magento.

Resultat

E-handeln har bidragit till företagets totala ökning av omsättning och är idag en central säljkanal. Se mer på Leifarvidsson.se

Tankar om e-handel

Leif Arvidsson AB säljer byggmaterial som ofta har anknytning till fönster och dörrar. Årligen servar företaget mer 9000 kunder med sitt breda urval av produkter. Företaget startades 1983 av Leif Arvidsson och ingår sedan 1998 i Vättern Industrier som i sin tur ägs av Herenco AB - en privatägd koncern med säte i Jönköping.

Vi på PS Kommunikation kom in i bilden redan 2010 när vi fick förtroendet att hjälpa till med utvecklingen av Leif Arvidssons företagswebb. När det så 2015 blev dags att förnya och förbättra företagets e-handel fick vi återigen förtroendet av Leif Arvidsson. Ett uppdrag vi tog oss an med stolthet och glädje.

e-handel, jönköping

E-handel - nya trender

E-handel slår nya rekord, år efter år. Idag räknar man med att nästan två av tre personer näthandlar. Mer än hälften av alla B2B-företag hade i början av årsskiftet 16/17 en e-handel. Idag är den digitala köpresan en integrerad del av vardagen. Gränsen mellan e-handeln och den fysiska handeln suddas allt mer ut.

Utmaningar e-handel

Leveransen är och o för e-handelsupplevelsen och studier visar att välfungerande lösningar driver i sig nya köp. Leif Arvidsson hade tidigare en e-handel, eftersom de tidigt förstått vikten av att kunna erbjuda försäljning i flera kanaler. Men företaget hade vuxit ur sin dåvarande kostym och sökte en lösning med för större frihet och fler möjligheter att tillfredsställa kundernas behov. En del i detta var vikten av en responsiv e-handel – väl fungerande för mobila enheter.

e-handel, jönköping

Magento – en världsledande e-handelsplattform

Efter samtal med Leif Arvidsson landade vi i att bygga företagets nya e-handel på plattformen Magento. Magento är en open source-baserad plattform för e-handel som lanserades 31 mars 2008. Plattformen är en av världens mest använda e-handelsplattformar med hundratusentals installationer. Magento har ett brett utbud av funktioner för ökad flexibilitet och kontroll över innehåll, utformning och funktionalitet.

En stark projektgrupp

Vi på PS Kommunikation fick förtroendet att ta fram ett koncept och responsiv design för nya Leifarvidsson.se och sedan projektleda projektet med inblandande parter. Framförallt mot leverantören av Magento, e-Valent i Malmö, samt mot Leif Arvidssons IT-partner, IT-Stöd, som sköter företagets affärssystem – och därigenom tog ansvar för de integrationer som behövdes byggas för att få Magento att prata med affärssystemet.

e-handel, jönköping

En e-handel för en ny tid

Primärt för en väl fungerande e-handel är en enkel, bekväm och flexibel köpupplevelse. Nya leifarvidsson.se är responsiv och fungerar lika bra i mobilen som på datorer. Kassan är central och kunderna kan antingen logga in för att få sina priser eller, efter kreditkontroll, genomföra ett köp.

E-handeln vänder sig i huvudsak till företag, men även privatkunder kan beställa sina varor. I e-handeln har Leif Arvidssons kunder tillgång till företagets breda sortiment och förmånliga erbjudanden efter kundunika prislistor. All produkt- och kundinformation kommer från, och hanteras av, företagets affärssystem för enkel administration och all data på ett ställe.

e-handel, jönköping

Förutom ett stort produktfokus kan besökare inspireras av utbildande filmer inom fönsterrenovering. Genom ett arbete med ett bra innehåll bjuder Leif Arvidsson på kunskap och bygger expertposition för att locka kunder till köp. Utbildning är också en viktig del i företagets DNA. Genom åren har Leif Arvidsson förvärvat en specifik och gedigen kunskap vilket utmynnat i ett antal praktiska och skärddarsydda utbildningar. Vilket filmerna är ett resultat av. Det är inte för inte som företagets varumärkeslöfte är ”vi servar hantverkare”.

Leif Arvidssons e-handel utvecklas löpande med alltifrån uppdateringar och funktionalitet i Magento i syfte att ständigt förbättra kundernas köpupplevelse, men också genom att tankar och strategier inom till exempel SEO för en större sökbarhet. E-handel är idag en central plattform och kanal även för B2B-företag.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar? Välkommen förbi eller ring oss.