Rörvikshus

Rörvikshus är en hustillverkare mitt i Småland med starka hantverkstraditioner och stor erfarenhet av att bygga personliga och förstklassiga hem.

PS Kommunikation, reklambyrå i Jönköping

Om vårt uppdrag

Att utveckla företagets digitala kommunikation och därigenom stärka varumärket.

Resultat

Ökad varukmärkeskännedom och en positiv mottagen webb från såväl kunder som samarbetspartners. Se mer på Rorvikshus.se

Nära, personligt och förstklassigt

Småland är känt för alla sina hustillverkare som tillverkar alltifrån färdiga kataloghus till arkitektritade personliga hus. Rörvikshus tillhör den sistnämnda kategorin och ganska snart förstod vi efter en första kontakt företagets önskan om en webb som bättre speglade företagets varumärke. En webb som kommunicerade företagets kärnvärden nära, personligt och förstklassigt.

— PS Kommunikation är lyhörd och aktiv samarbetspartner som har hjälpt oss att utveckla vår webbnärvaro, David Tiderblom vice-VD på Rörvikshus.

PS Kommunikation, reklambyrå i Jönköping

Från strategi till koncept

Allt arbete börjar med strategin och bör landa i ett koncept - var är vi och vart är vi på väg. För oss som webbyrå är det viktigt med en genomtänkt strategi och ett välformulerat koncept. Det möjliggör skapandet av bättre användarupplevelser genom ett innehåll sombåde stödjer och utvecklar varumärket som understdöjer webbplatsens design. Ett innehåll anpassat för besökaren och vart han eller hon är sin köpprocess.

Arbetet med den nya responsiva webben inleddes därför med ett varumärkesarbete där frågor som identitet och image behandlades - till exempel vilka är vi och vem är våra målgrupper. Utifrån en klar övertygelse om vad som driver varumärket påbörjades arbetet med alltifrån konverteringsanalyser till enkätundersökningar för att få underlag till den nya webben och svara på frågor som till exempel vad för innehåll en besökare anser är viktig.

PS Kommunikation, reklambyrå i Jönköping
PS Kommunikation, reklambyrå i Jönköping

Ett vackrare Sverige

Vi är alla olika, och går man i huskköpstankar så är också våra drömtomter olika. På Rörvikshus ser man varje husprojekt, varje tomt, som en möjlighet – och ett ansvar – att förändra en omgivning till det bättre. Ett vackrare Sverige skapas genom ett samspel mellan natur och from och där omgivningen tillförs något nytt. Något funktionellt. Något vackert.

Ett Rörvikshus.

PS Kommunikation, reklambyrå i Jönköping
PS Kommunikation, reklambyrå i Jönköping

Webb

Webbplatsens har såväl övergripande mål som effektmål beroeande av vem som är besökare. Tillsammans med Rörvikshus har vi som deras webbyrå i Jönköping skapat en webbplats som återspeglar Rörvikhus designambitioner i kombination med en webb där såväl ett ökat besöksantal som konvertering är i fokus.

Rörvikshus har en stor andel besök på mobila enheter så behovet av en responsiv design och ett "mobile first"-utgångsläge har varit och är en drivande faktor. På nya Rorvikshus.se samsas därmed smakfulla effekter med användbara funktioner för en användarvänlig upplevelse på såväl mobilen som på datorn.

På den responsiva webben kan besökare bland annat söka efter kundritningar på byggda hus och därmed inpireras av hur andra kunder valt att planera sina hus. Rörvikshus har ett omfattande stil- och husprogram som omfattar såväl moderna som klassiska hus. På webben presenteras varje hus med såväl 3D-renderade bilder som med foto. Varje hus innehåller information om till exempel planlösningar och fasader. Besökare kan ladda en unik PDF utifrån husets data eller bläddra eller beställa en katalog.

Optimering och utveckling

Webbplatsen är på många sätt navet i Rörvikshus samlade externa kommunikation. Tillsammans med Rörvikshus utvecklar vi som deras webbyrå löpande webbplatsen med alltifrån nya funktioner till nytt innheåll i form av till exempel text och foto och är en strategisk partner för företagets samlande digitala kommunikation i syfte att stärka och utveckla varumärket.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar? Välkommen förbi eller ring oss.